Het EK in Braga 2022 is mijn beste Kampioenschap ooit geworden. Na het goud bij het verspringen, volgde vier dagen later nog een Europese titel op de 60 meter horden. Ditmaal kon ik mijn Britse concurrent wel op de streep met een paar honderdsten verslaan.

Read more: Goed, beter, best, nog een GOUD

Category: EK

De afgelopen jaren leek er een trend waarneembaar bij het verspringen, want ik bleef vaker rond de 5 en een halve meter steken of net er boven. Alleen in mijn eerste jaar van de 55+ categorie sprong ik buiten nog 5m80, maar binnen mocht dat niet lukken. Op de inschrijving van het EK stonden er meerdere met iets rond de 5.50m en eentje van 5m80+. Dus het zou een spannende wedstrijd kunnen worden voor de medailles. Kunnen worden? Het werd een thriller.

Read more: Ver, verder, 't verst

Category: EK

Maar dat valt ook soms niet mee. Madrid was weer een mooie ervaring, een geweldig weerzien met je internationale vrienden en prima prestaties. Prima? Tja je hoopt elk jaar op optimale voorbereiding en dan zouden een 6de en 5de plaats niet prima zijn geweest, maar na weer een onduidelijke blessure in de laatste weken voor Madrid waren 5.75m en 8.93s uiteindelijk wel beste seizoenprestaties. Pieken op het juiste moment, dan toch.

Read more: Soms moet je gewoon tevreden zijn

Category: EK

Nee dat is geen typefout maar met opzet een combinatie van terugblik en treurige blik. Het wedstrijdseizoen na de zomervakantie werd niet wat ik ervan had gehoopt. Ik mag van geluk spreken dat ik een dag voor onze vakantie naar Barendrecht ben gereden om het Nederlands Record op de 100mh goed te verbeteren, want op het EK liep het/ik voor geen meter.

Read more: Terurige blik

Category: EK

Op Facebook was er enige tijd geleden een discussie over het wel of niet meedoen als je niet helemaal top fit was. Laat ik dit zeggen; als je als master (op enige leeftijd) in de 3 maanden voorafgaande aan een EK of WK niet gebleseerd bent geweest, vol hebt kunnen trainen en dus in optima forma aan de start staat dan had je beter ook een lot in de staatsloterij kunnen kopen. Dat gebeurd nooit. Als je zonder pijntje mee kan doen, ben je al een van de gelukkigen. Ik hoop dat ik daar bij hoor.

Read more: Een master is er eigenlijk nooit klaar voor

Category: EK

Tour for Life QR

qr T4L WBx

You are here

Back to Top