Voor degenen die proberen mijn verrichtingen op de website van Kamloops te volgen; DNS betekent Did Not Start.

Ik heb de afgelopen dagen het uiterste geprobeerd en vanochtend ging het lopen al weer een stuk beter dan gisteren. Bovendien kon ik al weer over een horde van 67cm springen. Alles ging echter niet zonder stekende pijn in mijn hamstring en bovendien kon ik echt geen explosieve inzet vragen. Ik wist natuurlijk eigenlijk al wel beter maar ben toch nog even bij Michel te raden gegaan. Hij is 'helaas' goudeerlijk. Als je niet eens pijnvrij kunt lopen en afzetten, wat kun je dan verwachten in een race over 60 meter met 5 hordes op 99cm? Niets dus behalve het risico dat de boel helemaal afscheurt. Ik heb me dus voortijdig bij de Call room afgemeld.

Die middag ben ik toch gaan kijken naar de finale M45 met favoriet Dexter McCloud en mijn vriend Serge Beckers. Vooraf had ik Dexter nog gesproken; hij wilde 8.40 of zelfs 8.20s lopen. Nou dat ging dus niet zo als gedacht. Dexter moest genoiegen nemen met 8.68s, slechts 0.01s sneller dan ik liep om 09:00 uur 's ochtends. Dit was dus mijn kans geweest als . . . Als bestaat niet. DNS wel.

Voor de toekomst zal ik me waarschijnlijk meer gaan richten op de horden en misschien wat sprint erbij als voorbereiding. In Gent (EK Indoor 2011) lijkt 60m en 60mh wel een geschikte kombinatie. Minder kansen op blessures, meer kansen om tegen/met Serge te lopen. En voor Hongarije (EK Outdoor 2010), maar eens kijken hoe het tijdschema past met de vakantie van ons gezin.