Het is inmiddels 17:00 lokale tijd in Calgary. Ik heb er al 17 uur van de terugreis opzitten. Over een uurtje naar de gate voor de laatste etappe. Benieuwd naar de titel; lees hem maar eens van achter naar voren. Het is tenslotte de terugreis!

 

Het begon dus allemaal maandag ochtend om 00:15 na een 'gewone' zondag. Op die zondag zijn wij, Rchard en ik nog naar een Wildlife park geweest. Het was de moeite waard en zo hebben we toch nog Elks, Grizzly beren, Bald Eagles en andere canadese wilde dieren kunnen zien. Het was overigens behoorlij koud, scheelde zo'n 10 grade met de dag ervoor! Na een rustig avondje ben ik om 23:00 uur naar de Geryhound terminal gelopen. Zelfs met koffer slechts een klein kwartiertje. Ik had voo de nachtroute gekozen omdat ik op de heenweg de Rockies al wel gezien had en ik wilde wel wat pitten, maar de reis was toch wat onrustig. De chauffeurs verstaan hun vak en kennen de weg en de omstandigheden, dat geloof ik best. Maar ik heb de bus toch echt een keer zien en voelen schuiven. Het had in de Rockies wat gesneeuwd en de weg was slechgts gedeeltelijk vrij. e chauffeur probeerde daar nog wat aan te doen door met zijn rchterbanden in de sneeuw in de berm te gaan rijden. Dat ging toch bijna een keer verkeerd, zeker als je gewoon 100km/u gaat. Enfin, Ik heb toen toch maar besloten om niet te blijven kijken en te vertrouwen op de stuurmanskunsten van de chauffeur. We kwamen precies op tijd aan in Calgary, dus de chauffeur is geslaagd, gelukkig.

Vanaf het Greyhound busstation ben ik met lokaal OV naar het vliegveld gereisd om mijn zware koffer in te checken, maar dat kon nog niet om 11:30 want de KLM desks zouden pas om 13:30 bezet worden. Ik heb toen de koffer maar ven gestald bij een bagagedepot en ben met hetzelfde OV weer terug naar Calgary Downtown gereden voor een paar uurjes shoppen (en een hartige brunch, want ik had nog niet gegeten). Ik heb lekker geshopt want dde beurs is in de zak gebleven. Nee, ik kwam niets leuks tegen voor de familie of mezelf. Of het had die Vancouver 2010 winterjas moeten zijn van 550 $!

Inmiddels ben ik weer terug op het vliegveld en zit dankzij de ticket van Tom in de Chinook lounge eb kik uit over het vliegveld met op de achtergrond de skyline van Calgary. De Minestronesoep is al op evenals het yoghurtje. Zo dadelijk nog even een cruesli verorberen en dan kan de vlucht beginnen. Hopenlijk hebben ze mijn 'keuze' om alleen fruitmaaltijden te nuttigen kunnen wijzigen. Op de heenweg kreeg ik dat angeboden, sterker ik moest het opeten want ik had dat besteld. Staat het inderdaad bij de keuzes op Internet, maar je kunt het niet meer deselecteren. Als je eenmaal voor bijv. hallal, vegetarisch, fruit hebt gekozen zit je eraan vast. De vlucht duurt ongeveer 9 uur, tegen de zon in. Ik land dinsdag om 11:30 paatselijke tijd. Zal wel bekaf zijn.