Inmiddels weer 24 uur (of eigenlijk meer) verder. Tijd voor een update.

Ik weet nog niet of het positief is of niet. Het is inmiddels donderdag en morgen hak ik de knoop door. Ik heb mijn inschrijfkaart al wel ingeleverd, en kan dus deelnemen als het goed voelt. Gisteren, woensdag, eerst 's ochtends 20 kilometer gefiets en daarna behandelt door Michel. 's Middags weer 20 kilometer gefietst (in het fitness centrum). Vandaag bijna hetzelfde herstel ritueel. Maar na de ochtend behandeling heb ik 's middags gedribbeld, iets harder gedribbeld en een aantal keren over mijn tas gesprongen. Michel had gevraagd net te doen alsof ik over een 76cm horden ging, maar dat ging mij toch iets te ver/hoog. Als dat allemaal lukte stond de deur nog op een kier. Als dat niet ging had tapen ook geen zin meer en was deelname eigenlijk niet gezond of mogelijk. Ik houd de deur dus nog steeds op een kier. Het zal nooit met de power gaan van afgelopen dinsdag, maar ik ben hier toch en wil in ieder geval iets afmaken. Nog een nachtje slapen en dan maar eens bekijken of ik over meer dan mijn tas kan springen. Misschien 5 horden op 0.99m?

Intussen natuurlijk wel veel atletiek gezien, vooral van de Nederlanders. We doen het heel aardig, scoren goed maar dat is ook wel gevolg van de slechte deelname op een aantal onderdelen en in een aantal leeftijdscategorien. Richard krijgt het nog wel voor zijn kiezen op de 400m op zaterdag. Vandaag plaatste hij zich daarvoor. Hij is vol vertrouwen. De tegenstanders zijn er echter ook klaar voor.

En oh ja, wat mij gisteren nog even door het hoofd spookte; als ik bij de 5-kamp drie keer de lat van de staanders had geduwd en daarna de 1000m had gedribbeld had ik nog op het podium kunnen staan ook. Dat laat ook weer zien dat het niveau soms ver te zoeken is. De nummer 4 van dit wereld kampioenschap scoort zelfs met 5 onderdelen minder dan ik na 3! Inmiddels ben ik ook door 2 buitenlanders gefeliciteerd met mijn prachtige 60mh race van dinsdag. Pfft dat doet me wel goed. Mag ik nog een keer?!