Na zo'n 20 minuten op de fiets gezeten te hebben heeft Michel mijn hamstring even aangepakt. Hij was niet zo positief; er zat nog behoorlijk wat vast.

Het is the day after en bij het opstaan was ik verrast dat ik geen stijfheid voelde. Ik kon ik de voet vrij normaal afwikkelen en dat was gisteren niet mogelijk. Na een ontbijtje in onze kamer en een kopje extra sterke koffie bij Tim Hortens (concurrent van Starbucks) gingen we naar de hal. Michel heeft samen met zijn Duitse collega een stukje hal geconfiskeerd en omgetoverd tot behandelkamer. Het ligt vlak naast de fitness ruimte van TRU, en wat voor een fitness ruimte. Alle apparaten die je je kunt bedenken staan er, en wat ons nog meer opbvalt; ze worden continu gebruikt. Studeren die studenten hier eigenlijk wel. Ik heb eerst 20 minuten op de fiets gezeten om op te warmen en de spieren te stimuleren om ook de afvalstoffen te vverwerken. Daarna heeft Michel mijn linkerhamstring aangepakt. Centimeter voor centimeter werden de stijve spiervezels losgewerkt. Het was over een stuk van 3x1 cm behoorlijk pijnlijk, maar alles kon wel losgemaakt worden. Helaas was het minder positief dan wat Michel (en ik natuurlijk) had gedacht en gehoopt. Op zich voelt het allemaal niet slecht en als het helpt laat ik het inpakken voor de wedstrijd. Thorsten, de Duitse fysio, heeft weer andere specialismen dan Michel en die heeft misschien wel het geheime wapen? Het is nu net na luch, vanmiddag wandel ik nog een keer naar TRU om op de fiets te klimmen. Verder kunnen wij, Richard en ik, uitkijken naar koffie met? Gisteren is Tilly Wereldkampioen geworden op de 60 meter (8.50s) en Ingrid bij het Discuswerpen (35.22m). Vandaag volgde er voor Tilly ook nog zilver met verspringen. Dus de dames hebben iets voor bij de koffie gekocht.

Blazers_460x345

Gisteravond zijn we na die overwinning van Tilly naar de ijshockeywedstrijd van de Kamloops Blazers tegen de Everett Silvertips. De Blazers staan ergens onderaan en we weten nu ook waarom; ze toonden helemaal geen samenspel. Het was de puck wegschieten en dan schaatsen voor wat het waard was. De Silvertips wonnen dus terecht met 5-2. Het hele feest om de wedstrijd is wel het bekijken waard. Zodra het spel stilligt zoomt de camer ergens in op het publiek en wordt er bv een verloting georganiseerd. Een avondje Blazers kan je zo maar een prijs opleveren van 1200 $, Dit keer vielen wij niet in de prijzen.