Het leek me wel wat; met de Greyhound bus door de Rocky Mountains.

calgary_460

Na een korte nacht zet ik me om 06:45 met de koffer in beweging naar het busstation. De receptionist vraagt nog een keer voor de zekerheid of hij een taxi moet bellen, maar ik laat me niet verleiden. Een korte wandeling in de frisse ochtendlucht ben ik wel gewend. Tenslotte is die etappe maar iets van 1 kilometer. Vor het instappen wordt ik weer gecontroleerd; tas binnenstebuiten en gefoulieerd. Wel merkwaardig want bij de eerste de beste tussenstop kan iedereen zo instappen. Dus wat heeft die uitgebriede controle in Calgary voor een zin? Met slechts iets van 8 reizigers zet de bus zich in beweging. Inmiddels is het dan al licht geworden en al snel zie ik aan de horizon de Rockies verschijnen. Ze vallen op het eerste gezicht wat tegen, lijken wel wat klein. Uiteraard moet ik dan niet vergeten dat Calgary al op 1100 meter ligt, en dat we vlak voor het binnenrijden van de bergen over de hoogste pas van de Highway 1 gaan (1400m).

rockies_320x240Alles wat daarna komt is ruig, onherbergzaam, imposant. De dorpjes die we passeren en aandoen voor nieuwe klanten lijken al op hun retour; de winter is hier niet goed geweest en de wintersport ligt al op zijn gat. Na zo'n 12 tussenstops arriveren we laat in de middag in Kamloops. En zoals verweacht is Richard er 'al'. Blijkt later dat hij er pas is want hij is met de dames meegereden en ze hielden het na 24 uur vlucht en Holland House niet vol tot aan Kamloops. Inmiddels het ik me gemeld bij de organisatie en hebben we de baan kunnen bekijken. Ligt er pas 3-4 jaar in en ziet er gebruikt uit en heeft al diverse beschadigingen. Morgen gaan we eerts met z'n vieren naar Sun Peaks en daarna naar de opening. Kijken hoe de hal er dan uitziet, want vandaag was er nog een basketbal tournooi.