Zo het eerste stuk van de reis zit erop. De hele familie heeft me keurig afgezet op Schiphol (het was voor Noord nog vakantie) en daarna volgde een prettige maar toch ook wel lange vlucht naar Calgary.

Onderweg wel mooi Groenland gezien en Noord Canada. Ondanks de opwarming van de aarde liggen daar nog hele grote stukken ijs zeg. Allemachtig wat een onherbergzaam gebied. Daar wil niet neerstorten met je vliegtuig!

Bij de Canadese douane wordt je bijna een kruisverhoor afgenomen. "Wat kom je doen"," waar ga je naartoe", "waarom?". "En hoe ga je dan naar Kamloops.?" De douaniers zijn duidelijk getraind om in zo'n gesprek ongenode gasten te spotten, maar je krijgt bijna de neiging om een vervelend/verkeerd antwoord te geven. Gelukkig kon ik me bedwingen en kwam er dus goed doorheen. Daarna de enige bus naar het centrum gevonden. Daar zat een Indier (met tulband) achter het stuur en had geen wisselgeld. En ik had alleen briefgeld natuurlijk. Hij hoefde nioet lang na te denken:" Hier is het kaartje sir, en betaal de volgende keer maar dubbel". Zo gaat het in Canada, vriendelijkheid troef. Zo ook toen ik later vanaf een soort trein/tram station verder moest reizen. De kaartjesautomaat slikte alleen munten en dus moest ik wisselen. De jongedam die aanschoot had onvoldoende kleingeld en zij schoot direct nog een andere man aan. Samen kwamen ze tot 5 Dollar en gaf ik de man mijn biljet. In het Holliday Inn Express hotel begon de receptionist met 149 Dollar per nacht maar na wat heen en weer gepraat heb ik de kamer voor 129 Dollar. Omdat ik voor het ontbijt vertrek naar het busstation, heb ikhet ontbijt al op mijn kamer; 2 bekers cereals, beker melk, 2 bakjes yoghurt , en appel en een bannaan. Morgen gaat de wekker om 06:00, dus ga in nu (lokaal 20:30, maar bioritmisch 04:30) naar bed.