De zondag stond in het teken van wat sight seeing en de opening van het Kampioenschap.

sun_peaks_320x240Ingrid en Tilly slapen in een suite in het Best Western met twee flat sreens en ze hebben ook een auto gehuurd. En dat laatste komt natuurlijk goed uit (tenminste als ze ons mee willen hebben ;-). Vandaag hebben ze ons meegenomen naar Sun Peaks, een skigebied op korte afstand van Kamloops. Als de dames wat beter kaart hadden gelezen, en de borden gevolgd was het zelfs een kippenstukje, maar ja geef vrouwen een kaart en een stuur in de hand en je weet niet waar je terecht komt. Na een detour vonden we de juiste afslag en volgden we een weg omhoog. Ik hoop dat ik de volgende keer nog mee mag ;-)

 

 

olympic_flame_sun_peaks_320x2430Het leek wel Sauerland, waar je ook pas na de laatste bocht in de sneeuw terecht komt. Sun Peaks is een leuk skigebied met een behoorlijk aantal pistes en weinig mensen op de piste, zeker als Canada tegen Amerika speelt in de ijshockeyfinale op de Olympische Spelen. Uiteraard hebben we even wat gegeten in een restaurant waar elke TV aanstond met hordes Canadezen eromheen. De Olympische Vlam die in Sun Peaks heeft gelopen hebben we zelfs nog even vast mogen houden.

 

 

 

opening_320x240Op de terugweg hoorden we dat de Canadezen alsnog gewonnen hadden en dat maakt het leven in Kamloops een stuk leuker. Later die middag verzamelden we ons voor de openingsceremony. Hij was wat lang maar af wel een hele leuk overzicht van de geschiedenis van Kamloops (Tk'emlups, Shuswap voor Where the rivers meet).