Ik zou geen Wan Bakx heten als ik nog niet een concurrentieanalyse, SWOT en kansberekening had gemaakt.

Zoals gewoonlijk neem ik direct als de deelnemerslijst wordt gepubliceerd mijn conculega's door en analyseer mijn kansen. Ook dit Kampioenschap wordt het een mooie strijd. Mijn verwachting is zelf s dat op de 60mh we met 5 tegelijk over de finish zullen komen. Dus ik neem nog wat siliconen borsten mee voor het geval dat.

Vijfkamp (22 maart)

Niet alle deelnemers hebben een prestatie opgegeven dus voor sommigen is het koffiedik kijken. Van de deelnemers met een prestatie heb ik de 2de prestatie staan (achter Remco Tournier, de Nederlands Recordhouder). Echter Sven Martin (Dld) schat ik ook hoog in en mogelijk ook Marin Garrigues (Europees Kampioen 110mh Poznan). Aangezien Sven en Marin beiden ook goede hordenlopers zijn, zal de strijd al op de 60mh (09:16 uur lokale tijd) losbarsten. Met verspringen er direct na hoop ik me voorin het klassement te nestelen, want op het onderdeel kogelstoten laat ik direct weer een veer. Wat heet een veer, het enige onderdeel waarop ik de afgelopen weken heb getraind ligt mij totaal niet. De 10 meter zit er echt niet in, dus alles boven de 9 meter is meegenomen. Gelukkig levert kogel niet veel op, tenzij je zoals de lokale favoriet Juha Eriksson zo'n 14 meter in je mars hebt. Vooraf is al wel duidelijk dat Remco zijn slag slaat op Hoog; hij kan 1.91 meter springen, en dat telt wel. Op mijn prognose hoogte van 1.70 meter pakt hij dan 200 punten! Uiteraard gaat het dan op de 1000 meter om de dood of de gladiolen. Als alles goed is moet ik daar weer wat potten kunnen breken, want ik ben ook in voorbereiding op de jaarlijkse Batavierenrace. En de uitslag? Ik gok dat de Remco, Martin en ik podiumkandidaten zijn, maar wellicht gooit een ander roet in het eten.

60 meter horden (25 maart)

Ook op de deelnemerslijst van de 60mh sta ik tweede geplaatst, maar achter Greg Dunson zijn er 5 atleten met een beste tijd tussen 8.54 en 8.60. Waaronder ook Marin Garrigues. Ook van de overige deelnemers zijn er veel die dan de vijfkamp achter de rug hebben: Francesco, Juha, Karsten, Mikael en Remco
De finale moet ik kunnen halen, aan mijn stand verplicht ,en dan is het scherp zijn en tot het gaatje gaan. Maar of het ook een medaille wordt? Vorig jaar in Polen had ik in de finale een off day, dat moet me geen tweede keer gebeuren. Ik wil in ieder geval de finishfoto Laughing.