Europees record 60mh M60 8.99s
5m77 Apeldoorn (2019)
6.48m 2de bij EK verspringen (2006)
Start 110mh op het EK Ljubljana (2008)
Europees Kampioen 5-kamp in Ancona (2016)
Mijn meest enerverende race; 5de op het WK 2015
WK 2015 na een Nederlands Record 14.48s
WK 2019 Torun
WK 2019 Torun, 2de op slechts 0.04s
Het is al weer even geleden, maar dankzij mij prestaties in Steenwijk, mocht ik aantreden in de 2de ploeg van de AC TION Senioren. Plaats van handeling: Assen.

In de aanloop naar deze competitiewedstrijd heb ik Joost Moreels het vuur aan de schenen gelegd. Hij was natuurlijk on der de indruk van mijn tijd in Steenwijk, maar de hordes op 1.067 zijn toch echt wel wat hoger. Als dan bevendien de wind niet gunstig staat word het voor mij al een aardige kluif. Joost was er niet helemaal gerust op, maar hij was de laatste weken goed op dreef op de training. In de wedstrijd zitten we niet alleen in dezelfde serie, maar ook nog eens naast elkaar. Mijn start is niet als vanouds en ik kan ze tot de 4de horde bijbenen. Daarna komt de klap, raak ik wat horden, speelt de wind een rol, sla ik mijn tegenstander in baan 1 (of hij mij) en kom ik bijna tot stilstand boven de laatste horde. Samengevat: goed balen en slecht(s) 16.51s. Bij terugkomst in Enschede, vraagt Heleen voorzichtig aan mij of ik die hoge horden misschien maar links moet laten liggen. . .

Later die dag loop ik ook nog de 100 meter. Na een goede start is het buffelen en ik blijf lang in de strijd voor de winst van de serie. Het gevoel is goed, maar de eindtijd is matig (12.05s). Blijkt later dat we 1.8 m/s wind tegen hadden. Tja , dat zat dus niet mee.

Dan moet het maar op de zweedse estafette gebueren. De donderdag voor de competitie was ik nog opgewekt naar de baan gereden voor een wisseltraining, maar dat werd niet noodzakelijk gevonden. Nou , dat hebben we geweten. Zowel de dames als de heren ploeg werden in Assen gediskwalificeerd. Weliswaar pietluttig, maar de jury c.q. wedstrijdleider hielden voet bij stuk. En wie maakte dan bij dde heren die foutieve wissel? He is lang, lang geleden en wellicht nooit voorgekomen, maar ik was de pisang en heb het stokje laten vallen. Volgens de jury voordat de wissel was afgerond en dus had Eelco mij alsnog het stokje moeten geven. Volgens mij was de wissel afgerond en sloeg ik zelf mijn stokje uit de hand. Bij twijfel, zei de wedstrijdleider, zouden ze nooit tot diskwalificatie overgaan. Dit hebben ze nooit zo goed kunnen zien.

Na een 0 op polshoog en deze foutieve estafette staan we er op de rangljst niet florisant voor. Tweede wedstrijd vol aan de bak, en trainen voor de 4x100m!