Europees record 60mh M60 8.99s
5m77 Apeldoorn (2019)
6.48m 2de bij EK verspringen (2006)
Start 110mh op het EK Ljubljana (2008)
Europees Kampioen 5-kamp in Ancona (2016)
Mijn meest enerverende race; 5de op het WK 2015
WK 2015 na een Nederlands Record 14.48s
WK 2019 Torun
WK 2019 Torun, 2de op slechts 0.04s
Voor sommigen de langverwachtte seizoensopening, voor mij eigenlijk een staartje aan het succesvolle indoor seizoen. Twee weken na Helsinki, gewoon weer knallen op de baan.

Herstel van mijn inspanningen in Helsinki zijn eigenlijk niet eens nodig geweest. Waarschijnlijk gewoon als gevolg van de roes waarin je verkeerd na de zilveren successen. Ik had geen spierpijn, geen blessures en kon dus direct verder met training. Een week na terugkeer heb ik al met succes een hoogspringtraining afgewerkt. Daar wordt, met kogel, de focus gelegd voor de WK Indoor in 2008.

Maar er spoelde nog meer energie door mijn lichaam, dus besloot ik af te rezien naar de trainingspakkenwedstrijd in Steenwijk. Ik heb verhalen gehoord van striemende regen en hagel, wind en dikke trainingspakken. Maar dit weekend, geen van dat al. Het was duidelijk een trainingspakkenuitwedstrijd. Op de 100 meter knalde ik met reglementaire wind naar 11.78sec. Een verbetering van mijn beste Mastertijd met 0.2 seconden. Eindelijk zou ik zeggen, want ik vond ook dat deze tijd er al langer in zat, maar er niet uitkwam. Met die tijd plaatste ik me wel/niet voor de finale 100 meter Senioren. Wel; omdat ik de 6de tijd had. Niet; omdat ik me als Master had ingeschreven en dus niet met de Senioren mocht strijden.

Geen probleem overigens, want ik had me al afgemeld in verband met de 110m horden die dan ook gelopen zou worden. Voor de horden had ik met de junioren A willen lopen, maar dat stond de wedstrijdleiding niet toe. Bovendien zou ik met 2 andere masters lopen en een serie vullen. Nou niet dus, aan de start stond ik mooi alleen. Ondanks dat en dankzij de aanmoedigingen van de andere Tionezen (Mies, Haico, Jeroen, Kees en Eelco) verliep de race wel erg goed. Zoals gewoonlijk waren de laatste horden echte obstakels, maar de tijdwaarneming stond al stil na 15.33 seconden. Dat is slechts 0.3s boven de limiet van het NR, én ook slechts 0.3 seconden boven mijn All Time PR (14.99s op senioren hoogte). Helaas bleek de wind onreglementair te zijn (+3.2s), maar ik weet dat deze tijd erin zit dit jaar. En dat is pas net begonnen.