5m77 Apeldoorn (2019)
6.48m 2de bij EK verspringen (2006)
Start 110mh op het EK Ljubljana (2008)
Europees Kampioen 5-kamp in Ancona (2016)
Mijn meest enerverende race; 5de op het WK 2015
WK 2015 na een Nederlands Record 14.48s
WK 2019 Torun
WK 2019 Torun, 2de op slechts 0.04s

Ik heb er alles aan gedaan om nog voor een zomeronderbreking een 100mh race te lopen. Dat Nederlandse Record van 15.90s moest er aan. Dus op de dag voor de vakantie even 400 km gereden naar Barendrecht. Niet optimaal, 2 uur in de auto, een dag voor vakantie en de weersomstandigheden waren ook niet opperbest. Maar de organisatie van CAV Energie deden hun uiterste best om de overige omstandigheden te optimaliseren. En met succes.

Samen met Denny Kreekel stond ik aan de start voor een speciale M55 100 meter horden. CAV bestond namelijk 55 jaar en had special voor 55 jarige atleten wat onderdelen op het programma. De dag ervoor had ik het WS nog even gemaild en geinformeerd over mijn aspiraties, en gevraagd of zijn ervoor konden zorgen dat nulmeting, ET, windmeting etc allemaal in orden zouden zijn. Daar zou voor gezorgd worden werd mij medegedeeld. Toen ik een 30 minuten voor onze race nog even voorzichtig navraag deed bij de scheidsrechter bleek dat niet het geval. Gelukkig stelden ze ales in het werk om het een en ander nog voor elkaar te krijgen. Nulmetiing werd alsnog uitgevoerd en de speaker kwam ook nog even navraag doen. Vanuit een verkeerde hoek zagen we wel een donkere wolk aankomen en de wind blies met vlagen. Ik zou graag niet met > 2ms wind lopen. Ze hebben speciaal voor mij een windmeting gedaan (+1.5 ms, hmm wat aan de hoge kant. Wat als hij tijdelijk nog ietsje harder blaast) en gaven Denny en ij de optie op elk moment te kunnen starten in een window van een kwartier-20 minuten. Geweldig hoe ze bij CAV met mij/ons meedachten. Uiteindelijk wilde ik de bui niet afwachten en besloten we om te gaan.

In de bloken vallen de eerste regendruppels en de temperatuur is niet al te hoog om 11 uur 's ochtends. Mijn start is weer als vanouds en de eerste 5-6 hordes gaan in een mum van tijd. Daarna wordt het snel lastiger en verval ik in 1, 2-3 tempo. Ik kan alles in 3 pas volbrengen en zie op de streep dat de ET zelfs stilstaat onder de 15 seconden! Gehoopt, ja. Veracht, nee want op de dinsdag ervoor lukte me 3 hordes (op -1 voet) niet eens goed. Uiteindelijke wordt de 14.932 omgezet naar 14.94s. Bijna een vole seconde onder het oue Nederlandse Record. Pffft. Dat geeft een goed gevoel en ik hoop dat ik in Venetiƫ nog net iets beter in vorm kan zijn en de tijd nog kan aanscherpen. Eerst dee Recordaanvraag maar eens indienen en dat blijkt geen sinecure want het WS kan de Finishfoto en nulmeting niet printen. Alles wordt in het werk gesteld en ik krijg wat flauwe printjes mee en de garantie dat zij de digitale versies zullen opsturen. En daar houden ze zich ook aan. In september organiseren ze daar weer ee 100mh voor masters. Grote kans dat ik daar weer naar toe ga. Al was het maar omdat ze daar master atletiek groots ondersteunen.

De teller met NRs op de horden staat inmiddels op 9 (100mh M50/M55, 60mh M40/M45/M50/M55, 50mh M40/M45/M50). In december maar weer eens naar Utrecht voor de 50mh. Dan kan ik naar de dubbele cijfers.

De video die gemaakt is met een telefoon door de vrouw van Denny: