Europees record 60mh M60 8.99s
5m77 Apeldoorn (2019)
6.48m 2de bij EK verspringen (2006)
Start 110mh op het EK Ljubljana (2008)
Europees Kampioen 5-kamp in Ancona (2016)
Mijn meest enerverende race; 5de op het WK 2015
WK 2015 na een Nederlands Record 14.48s
WK 2019 Torun
WK 2019 Torun, 2de op slechts 0.04s

De week voor het NK bij LAZ Rhede, moest ik mentaal over een paar drempels om de horden te nemen. Startblok; 1 jaar geleden. Horden; een jaar geleden. Zou ik het halen? Na twijfel een start gemaakt op 3 hordes, en het ging goed. Goed? Volgens Carlijn en Marlou zo goed dat ik direct kon stoppen. Lichamelijk en tussen de oren zat het toen dus goed. Op naar het NK 2018 in Apeldoorn.

De 60 meter horden stonden op vrijdagavond op het propgramma. Na een lange warming up in de catacomben van Omnisport, waar vele vrienden en conculegas ook hun oefeningen deden, volgde een enorm goede race. Bij de start pakte ik al voorsprong en die gaf ik niet meer af. Sterker, ik bouwde de voorsprong uit ook mede omdat Jurgen en Andre fouten maakte op een (paar) horde(n). Neemt niet weg dat mijn tijd van 8.93s net zo snel was als bij mijn entrée in de M50 categorie 5 jaar geleden. Met nog een 5-tal weken te gaan voor Madrid, zat dat wel snor. 

Op zaterdag volgde het verspringen, en dat ging helaas wat minder goed. Gebrek aan training en wedstrijden maakte dat ik zat te klunzen met aanloop en afzet. Alleen de eerste poging leek ergens op en de 5.64m leek mij de zilveren medaille te bezorgen. In de laatste ronde sprong Marcus Treep dezelfde afstand en hij had een betere tweede afstand. Ik stond al op de aanloop toen dat gebeurde en switchte direct mijn focus van een goede poging naar een extreem goede poging. Die zilveren medaille zou mij niet door de neus geboord worden . . .  Op een stevige aanloop volgde ver voor de balk een stevige afzet en stevige landing. Allemaal net iets te stevig, want direct na de landing voel ik pijn in mijn liesstreek. Blijkt dan ook nog dat dankzij de afzet ver voor de balk de missie ook niet eens geslaagd is. Een bronzen medaille is dus mijn deel. Erger lijkt de blessure, maar na EHBO, fysio op zaterdag en fysio op zondag ebt tijdens de week de pijn snel weg. Het lijkt kramp te zijn geweest in de Adductor (en misschien irritatie van de Iliopsoas?) en een weekje rust zal wellicht voldoende zijn. Het EK in Madrid loopt denk ik toch geen gevaar.