Europees record 60mh M60 8.99s
5m77 Apeldoorn (2019)
6.48m 2de bij EK verspringen (2006)
Start 110mh op het EK Ljubljana (2008)
Europees Kampioen 5-kamp in Ancona (2016)
Mijn meest enerverende race; 5de op het WK 2015
WK 2015 na een Nederlands Record 14.48s
WK 2019 Torun
WK 2019 Torun, 2de op slechts 0.04s

Tja wat zou je daarvan moeten maken? De afgelopen jaren heb ik al heel wat pijntjes (en blessures) gehad. Ik hield het nooit bij, dan stond je er ook niet bij stil (figuurlijk maar ook letterlijk ;-). het afgelopen jaar stond ik meer stil dan gewenst. Na de hamstring in februari, volgde de kuit(en) in het voorjaar. Voor LA en LB5, MRI moet je even verder lezen.

Uiteindelijk speelde ook de linker achilles op tijdens het seizoen. Dat verklaart dus de LA. Die hield me tot vlak voor de competitie finale bezig. Daarna ging het dus allemaal voorspoedig. Tot ik op een van de vele succesvolle maandagavond trainingen net even ietsje minder geconcentreerd (of net te scherp) een horde nam. Het ging zo lekker. Ik raak hem met mijn opzwaaiende voet, kantel eroverheen en land zodanig dat het onder in mijn rug schiet. Nou kwam zo'n pijn de laatste jaren wel vaker voor bij kleine onverwachtte, verkeerde bewegingen. Dus 1 week flinke pijn, 1 week herstel en in de de 3de week weer als vanouds verder. Niet dus. Hoewel ik een paar weken later al wel de maandagavond weer meepak en zowaar flink wat hink en spring werk kan meedoen. De rug kan het hebben, maar de achilles dus niet. De linker (en nu twijfel ik al weer of het eerder dit seizoen ook de linker was?). Enfin, ik loop later dus wel de NK Trappenloop, tja niet echt goed voor herstel. Maar toen ik me met de rugpijn bij de huisarts meldde beaamde hij dat je soms risico's moet nemen anders kom je nergens. Heerlijk zo'n huisarts die met je meedenkt. Na een rontgen van de onderrug constateert men een onregelmatigheid ter hoogte van Lumbaal gewricht 5. En dat is dus de LB5, want zo stond het op de verwijzing. Inmiddels heb ik afgelopen zondag in de MRI gelegen zodat ze vast kunnen stellen of er inderdaad sprake is van een beschadiging. ik heb de huisarts nog niet (durven) bellen. Zal dat morgen toch maar eens doen. Ondertussen is de achillespijn aan het wegebben en train ik een paar keer in de week alternatief. Hoewel, gisteren met Run4Fun toch maar mooi 800m rustig gevolgd door 3 x 1000m in tijden tussen 3m40 en 3m50 met 2 minuten rust. Dat komt mooi uit voor mijn conditie iha , de batavierenrace (maar die is nog ver weg) en . . . . 3FM Serious Request. Van onze Facebook pagina de volgende samenvatting:

ITC-Run4fun will join the Dutch national fund raising initiative http://seriousrequest.3fm.nl/ 3FM Serious request - Meters for mama's.
.
You can sponsor our activity by filling in the following form: https://www.metersvoormamas.nl/sponsor-worden/sponsoren-registreren/941. This will ensure you sponsor the ITC-Run4Fun group.

Ik zeg gewoon . . . Nee dat zeg ik niet want ik heb een hekel aan dat bedrijf.