Nog een paar uurtjes en dan stap ik in het vliegtuig naar Zuid-Korea voor een hobby. Een paar wedstrijdjes. Iets met in een zandbak spelen, hekjes springen en zo. Anderen lopen daarvoor de straat uit naar de dichtsbijzijnde speeltuin. Ik reis de halve wereld over.

Zondag kom ik met 8 uur tijdsverschil aan in Daegu. Die avond hoop ik mijn Airbnb stekje nog te bereiken en dan kan ik maandag de boel verkennen, melden en de andere Nederlanders ontmoeten. Dinsdag lokale tijd 11.30 start mijn eerste competitie; verspringen. Bij jullie in Nederland is het dan 3.30 uur 's ochtends. Mocht je het op kunnen brengen; er is een live stream ;-). Ga naar http://www.daegu2017.or.kr/eng/ en selecteer de live stream. Op woensdag volgt de vijfkamp en dan donderdag en vrijdag (naar ik toch hoop) de series en finale 60 meter horden. En mijn kansen? Moeilijk in te schatten met tientallen Koreanen die geen beste prestatie hebben opgegeven. Maar in de buurt van het podium moet ik kunnen komen. Hou Facebook (voor snel nieuws) en deze website in de gaten. En duim. Volgende week zaterdag ben ik ik weer terug. Tjahet is en blijft een (uit-de-hand-gelopen) hobby.