Het mag een wat vreemde titel zijn, en dat is ook de bedoeling want dan ga ik er vanuit dat je doorleest. In Februari 2022 doe ik mijn laatste grote atletiek wedstrijden en daarna gaat de focus op iets heel anders.

Laat ik allereerst duidelijk zijn dat het gaat om mijn allerlaatste grote atletiek wedstrijden in 2022 (NK Masters en EK Masters in Braga, Portugal). Volgende jaren zal ik wel weer acte de presence geven op en rond de atletiekbaan, maar tussen februari en september 2022 zit ik op de fiets.

Van 28 augustus tot en met 4 september ga ik namelijk op de fiets van Italië naar Nederland. Samen met honderden anderen die meedoen aan de Tour for Life. Als atleet ben ik gewend uitdagingen aan te gaan, maar die duren vaak maar 9 seconden en gaan over 60 (tot 100) meter en hordes van 0.91 m hoog op 8.5 meter afstand. Nu gaat het om een uitdaging van 8 dagen, 1.300.000 meter en 19.000 meter hoogteverschil.

tfl route website overzicht web 2

Maar dat is niet de grootste uitdaging en belangrijkste reden. Tenminste niet voor mij. De grootste uitdaging ligt er voor al die mensen die kanker hebben. Zij hebben niet die keuze om hun favoriete sport te beoefenen, om die wedstrijden mee te doen of zelfs niet om even bij vrienden op de koffie te gaan. Hun leven wordt beheerst door de ziekte, beslissingen kunnen zij niet zelf nemen maar die worden genomen en in het ergste geval eindigt het hun leven

Ik wil na > 50 jaar sporten voor mijn plezier, nu iets doen voor anderen en ga de uitdaging aan. In 2022 zet ik mijn atletiekaspiraties opzij voor een verbetering en verlenging van het leven van mensen met kanker en rij ik samen met collega’s en studenten van de Universiteit Twente van Bardonecchia naar Valkenburg.

Steun is welkom, op allerlei vlakken want als atleet heb ik wel spikes maar geen fiets, fietsschoenen, helm, laat staan ervaring 😉. Dus (positieve) adviezen, fietsmaatjes maar met name sponsoring van het Daniel den Hoed Fonds worden gezocht.

Je kunt mij financieel steunen middels een bijdrage via deze website: https://www.tourforlife.nl/wan-bakx-university-of-twente


 

Tour for Life zet zich in voor het Daniel den Hoed Fonds wat wetenschappelijk onderzoek financiert uitgevoerd door het Erasmus MC Kanker Instituut. Elke stap dichterbij de genezing van kanker is ontzettend belangrijk.

Daniel den Hoed fonds: https://erasmusmcfoundation.nl/danieldenhoedfonds/

Tour for Life: https://www.tourforlife.nl/