5m77 Apeldoorn (2019)
6.48m 2de bij EK verspringen (2006)
Start 110mh op het EK Ljubljana (2008)
Europees Kampioen 5-kamp in Ancona (2016)
Mijn meest enerverende race; 5de op het WK 2015
WK 2015 na een Nederlands Record 14.48s
WK 2019 Torun
WK 2019 Torun, 2de op slechts 0.04s

Het is niet even stil geweest, maar na Daegu volgde een hele lange radiostilte. Naast de kuit die parten bleef spelen was er eigenlijk ook weinig te doen. Tenslotte plaatste het mannen master team van TION zich niet voor de finale en vroeg de familie veel aandacht en energie. Pas ergens in November kon ik weer de training oppakken. Op Gran Canaria, dat dan weer wel.

Onder een ondergaande zon ging ik dribbelend naar het voetbal stadion van Maspalomas waar ook een atletiekbaan zou moeten zijn. Bij zo'n 20+ graden is dat in november wel even wat anders dan in het koude kikkerlandje. Echter was er controle bij de ingang en vroeg men voor toegang een kleine bijdrage. Maar ik was zonder geld op pad gegaan. Gelukkig als je gewoon netjes blijft en wat sip kijkt krijg je in Spanje aardig wat voor elkaar. "Is it only for one time? Tonight?". Yes. "Ok, you can go in". En het poortje ging open. Op de rondbaan waren op dat moment wat pupillen aan het trainen later gevolgd door wat junioren en naar wat ik denk ook wat masters. Ik heb verder geen contact gehad, kon heerlijk in het zonnetje mijn warming up doen gevolgd door versnellingen. Het scheelt echt enorm als het boven de 15 graden is; alles gaat gemakkelijker. Het loopprogramaatje bestond uit 6 x 100 meter stevig doorlopen. Afgewisseld door het waarnemen van een fantastische zonsondergang. Iets waarvoor wij ook naar Gran Canria waren gegaan, maar tot dan toe nog niet hadden waargenomen. Heleen moest het dus maar met de foto's doen. Overigens was het een oude Mondo baan. Normaal gesproken al hard maar na 15-20 jaar zonneschijn verworden tot een soort ministeck van gehard plastic. En de ministeck was niet eens overal aanwezig. 

2017 Maspalomas DSC 1623

En dat was dan eigenlijk alles van 2017 na de WK en de master competitie in Hengelo. Een lang kort jaar zeg maar. Voor 2018 zijn er andere plannen. Na Gran Canaria heb ik eindelijk wat door kunnen trainen met afgelopen zondag de eerste horden sinds maart vorig jaar. Nog even de reactie afwachten maar voor het NK en EK indoor sta ik ingeschreven. Als alles goed is het laatste jaar in de 50+ categorie, maar dat is wel afhankelijk van de datum van het NK Masters in 2019. Als het tegen zit moet ik 6 jaar in de 50+ categorie acteren. En de Vijfkamp op het EK? Nee, dat laat ik dit jaar over aan anderen. In Madrid gewoon ver en 60 meter horden.