Europees record 60mh M60 8.99s
5m77 Apeldoorn (2019)
6.48m 2de bij EK verspringen (2006)
Start 110mh op het EK Ljubljana (2008)
Europees Kampioen 5-kamp in Ancona (2016)
Mijn meest enerverende race; 5de op het WK 2015
WK 2015 na een Nederlands Record 14.48s
WK 2019 Torun
WK 2019 Torun, 2de op slechts 0.04s

De wedstrijd in Den Bosch vorig weekend werd afgelast omdat er te weinig voorinschrijvingen waren. Wij, als atleten ui Enschede op 180km, waren daar ook schuld aan. Maar geef ons eens ongelijk; als het bagger weer zou zijn, gaan we niet voor 100m en hoog 370 km rijden. De weergoden waren echter een heel andere mening toegedaan. Zo ook dit weekend bij de laatste wedstrijd van TUS Gildenhaus. Op zaterdag dus 30 km naar de oosterburen voor . . . . Hinkstapsprong.

Jawel. Dat altijd lastige maar spectaculaire onderdeel. Ik heb het vaak op mijn lijstje gehad maar kon nooit de (hink)stap(sprong) nemen. Blessures voor de wedstrijd of potentiële blessures na het onderdeel deden mij vaak besluiten het toch maar niet te doen. Dit najaar voelde ik me op en top. September-oktober was in ieder geval een periode met fantastische prestaties en ik voelde me nog steeds goed. Niet top, maar voldoende om de (hinkstap)sprong te wagen.

In Gildenhaus nam ik mijn 10-pas aanloop van 17 meter om niet met te hoge snelheid de hink te landen. Met behoorlijke controle landde ik net over de 11 meter, na een behoorlijk voorzichtige sprong. Ik had het tenslotte al in geen 30-35 jaar meer gedaan, en nooit getraind. Hoe zouden mijn achilles en kuiten reageren? In de 2de poging met wat meer sjeu sprong ik 11m32 en dat bleek ook na verlenging van mijn aanloop naar 30 meter de verste afstand. Een half metertje onder het NR van de man-met-de-lange-benen Glenn Gentle ;-)

Bij het discuswerpen zonder kooi gooide ik beheerst (bang om de discus naar de parkeerplaats te slingeren?) 6 goede worpen. Het leek zelf over de 30 meter maar de jury trok nog een keer aan het lint en de teller bleef staan op 29m98. Wel weer 2 meter verder dan in Alphen en als ik me goed meen te herinneren heb ik nooit zo ver geworpen.

Bij het speerwerpen kon ik net niet de techniek met de juiste kracht combineren in één worp. Met opzet had ik bij het inwerpen geen kracht gebruikt omdat ik vaak maar 1 of twee keer die kracht kan gebruiken. de 37m33 is wel weer een PR maar volgens Matthias Strauss, en die kan het weten, moet ik veel verder kunnen gooien.

Zo komt aan een kort buitenseizoen een einde. Dit keer eind goed al goed. Volgende week al de eerste Indoor in de Diekmanhal?