Europees record 60mh M60 8.99s
5m77 Apeldoorn (2019)
6.48m 2de bij EK verspringen (2006)
Start 110mh op het EK Ljubljana (2008)
Europees Kampioen 5-kamp in Ancona (2016)
Mijn meest enerverende race; 5de op het WK 2015
WK 2015 na een Nederlands Record 14.48s
WK 2019 Torun
WK 2019 Torun, 2de op slechts 0.04s

Hoewel, ook nog jeugdige atleten hebben blijkbaar last van plotseling optredende krampverschijnselen in de kuiten. Kreeg ik dat enkele weken geleden (in de rechter kuit) tijdens een relatief rustige training met Run4Fun, Eelco Sintnicolaas liep het op terwijl hij over de 60 meter horden sneldde tijdens de NK Meerkamp.

Ik kan mij niet aan de gedachte onttrekken dat dat al eens eerder is gebeurd. Vorig jaar liep Gregory Sedoc een hamstring blessure op op de horden in aanloop naar het EK, en ik eentje in voorbereiding op het EK masters. Het is voor onze nationale toppers maar te hopen dat ik niet meer blessures krijg . . . .

Ik moest daardoor noodgedwongen het verspringen in Dordrecht op 19 februar, na een dagje skieen in Sauerland,i laten voor wat het was, maar kon wel een kogeltje wegpersen naar 9m03. met dan aan de jury die mij steeds maar weer attendeerde op het feit dat mijn aanglij zo ongeveer 20 cm verplaatsing opleverde. Toen ik de video opnames zag dieTobias hat gemaakt kreeg ik ook visuele bevestiging en kwam de laatste stoot met grotere aanglij en snelheid dus weer een keer over de 9. Overigens was het niet kunnen verspringen misschien wel een geluk bij en ongeluk want Tobias haalt me met rasse schreden bij; hij sprong al 5m66 en ik zal echt mijn best moeten doen hem dit jaar nog voor te blijven ;-().

Komend weekend staat de NK Masters op het programma en, schrik niet, ik ga daar ook proberen te HinkStapSpringen. Het is al weer zo'n 30 jaar geleden dat ik het voor het laatst heb gedaan. Ik denk zelfs dat als junior was (12m85 ?). Eens Kieken Wa't Word. Nadeel is wel dat dit fysiek ingrijpende onderdeel natuurlijk als eerste op het tijdschema staat. Daarna probeer ik ook nog ver te springen (iig verder dan 5m66 ;-) en afsluitend de 60mh te lopen. Ik voorzie al een aanslag op mijn toch al gevoelige kuiten en achillespezen. Maar dat heb ik ingecalculeerd; er staan daarna geen echt belangrijke wedstrijden op mijn lijstje.