Europees record 60mh M60 8.99s
5m77 Apeldoorn (2019)
6.48m 2de bij EK verspringen (2006)
Start 110mh op het EK Ljubljana (2008)
Europees Kampioen 5-kamp in Ancona (2016)
Mijn meest enerverende race; 5de op het WK 2015
WK 2015 na een Nederlands Record 14.48s
WK 2019 Torun
WK 2019 Torun, 2de op slechts 0.04s

20 januari stond er dan eindelijk een indoor wedstrijd op mijn agenda. De seizoensopening, zullen we maar even zeggen, om de spiertjes en pezen eens wat meer te belasten. Na een drukke week werken en, nog 'erger', twee dagen workshop in Ede, pikte ik Tobias op van station Utrecht.

We zouden beiden meedoen maar voor Tobias was het nog zelfs iets belangrijker dan voor mij. Hij had namelijk iets meer dan een week geleden tot twee keer toe krampachtige verschijnselen gehad tijdens de training in zijn hamstring en kuit. Gelukkig blijkt eens te meer dat als je jonger bent, zoiets veeeel sneller geneest. Het hoogspringen waarvoor hij stond ingeschreven was een soort generale voor de CD Junioren Indoor twee dagen later in Apeldoorn. Terwijl hij nog stond te wachten voor zijn aanvangshoogte 'raasde' ik voorbij voor mijn 50 meter. Hoewel, zo'n eerste start uit de blokken na 3/4 jaar valt niet mee. Als stroop voelde het aan en tot overmaat van ramp leek de 50 meter zelfs een stuk langer. Belangrijkste van de avond was toch om te kijken welke reacties het lichaam zou geven, dus de prestaties waren alleen maar mooi meegenomen. Tja, je moet toch een beetje hoop houden, toch? Uit voorzorg had ik 6.60s opgegeven bij de inschrijving. En ik liep 6.65s. Niet slecht.

Daarna begon Tobias aan zijn hoogspringen en bediende ik de fotocamera met video. Het leek bijna professioneel zoals we na de sprongen steeds even naar de opname keken voor aanwzijigen. Op 1m68 vond hij zijn Waterloo. De ultieme inspanning zou toch zondag moeten plaatsvinden. Bovendien speelde hamstring en kuit geen nadelige rol van betekenis. Een goede generale dus.

Inmiddels is het over negenen en staan de hekjes opgesteld. Van laag naar hoog wordt het tijdschema afgewerkt. Het is tegen 10-en als ik met de Jongens A mag lopen. Nog steeds sta ik te kijken als tegenstanders in de warming up over de hordes glijden. Kan ik dat dan ook zo? Blijkbaar wel want na een goede start, beter dan tijdens de 50m, neem ik samen met een jong talent de eerste horde. Hij kan wel doorversnellen maar ik hou toch mooi 2 anderen achter me. Wat tegenvalt is de tijd; 9.05s. dat is voor het eerst een seizoensopening boven de 9 seconden. Ach, het voordeel is; het kan alleen maar flink sneller. In de week erna komt helemaal een positieve bevestiging. Ik heb nergens last van en zelfs 'gewoon' doortrainen. De komende weken moet ik gaan werken een snelheid (en uithoudingsvermogen) en probeer ik nog een wedstrijdje te pakken in voorbereiding op de NK. Ik had eerder al besloten het WK in Finland links te laten liggen (dat zou me veel te duur worden en ik heb mijn vakantiedagen nodig tijdens de zomer voor vakantie en EK).