5m77 Apeldoorn (2019)
6.48m 2de bij EK verspringen (2006)
Start 110mh op het EK Ljubljana (2008)
Europees Kampioen 5-kamp in Ancona (2016)
Mijn meest enerverende race; 5de op het WK 2015
WK 2015 na een Nederlands Record 14.48s
WK 2019 Torun
WK 2019 Torun, 2de op slechts 0.04s

Ik ben er klaar voor en zo zijn mijn tegenstanders ook. Zoals gewoonlijk even een korte voorbeschouwing. Waarom kort? De deelnemerslijst is ook niet zo lang! De organisatie heeft niet voor niets tot twee keer toe de uiterste inschrijfdatum verlengt. Uit welingelichte bron heb ik vernomen dat de inschrijving net boven de 1000 ligt. Dat is voor een WK laag. Ik had ook meer Amerikanen, Canadezen en Australiers op de deelnemerslijst verwacht, misschien speelt toch de crisis ook hier een rol. Afgelopen week snuffelde ik de deelnemerslijsten van bv Clermont Ferrand door en zag zo'n 30 tegenstanders op de vijfkamp. In Kamloops zijn we met zijn tienen. Van die 10 hebben er slechts 2 een prestatie opgegeven en van de rest is het dus gissen wat ze kunnen. Gelukkig bied Internet en Google hulp. Zo vond ik de blog van Chris Bates uit Amerika. Een geduchte concurrent, tenminste als hij zijn targets inderdaad haalt. Vorig jaar heeft hij een 10-kamp gedaan en op basis van die prestaties en zijn training (wow wat die allemaal doet zeg) gaat hij voor 8.80s, 6.40m, 11.80m, 1.85m en 3m05 want dat levert hem een nieuw Wereld Record op. En laat ik nu net datzelfde doel hebben. Het word dus een spannende strijd, maar (ik moet het hem) eerst zien/doen en dan pas geloven.

Op de horden is het een nog dunnere spoeling. Staan er bij de M50 nog 18 man aan de start voor kwalificaties en finale, bij de M45 zijn we met 6 man en lopen dus direct finale. De Europees Kampioen van Ancona en persoonlijk vriend Serge Beckers staat op die lijst. En daarnaast nog een persoonlijke 'vijand' van Serge; de Amerikaan Dexter McCloud. Dexter heeft in Clermont Ferrand de callroom verlaten voor de finale om zich nog extra op te warmen, terwijl de rest in een koude tent volgens de regels bleef wachten. Die rest heeft dus na afloop protest aangetekend en dat is uiteraard erkend en zo werd de wereld titel Dexter ontnomen. Die twee zijn dus geen echte vrienden. Persoonlijk heb ik niets tegen Dexter, behalve dat hij mij als enige voorbleef bij mijn eerste Internationale Master kampioenschap in Sindelfingen (2004).

Ik zie twee voordelen op basis van de inschrijving: Ik heb 1 dag extra herstel na de vijfkamp én ik kan in de finale direct knallen en dat bevalt me wel. Met een schuin oog kijk ik nog steeds naar het Europees Record op de horden, maar 8.50s is nog weel stukje sneller dan wat ik tot nog toe heb staan.

Dinsdag 3 maart
09:00 60 mh Vijfkamp

Vrijdag 5 maart
14:40 60 mh Finale

Het tijdsverschil is 9 uur, maar dat weet iedereen al dankzij de Olympische Spelen.