Vergrijzing ?

Wordt je eindelijk 45, ga je over in een andere categorie, droom je van oneindige roem, wordt je ingedeeld bij de Mannen 40.

Het NK Masters wordt dit jaar sinds lange tijd weer in Nederland georganiseerd. In het gloed nieuwe Omnisport Indoor centrum in Apeldoorn. Ik keek er om meerdere redenen al lange tijd naar uit; eindelijk weer eens op korte afstand, geen lange rit voor 60mh naar Sittard of Gent én in een nieuwe categorie want per 5 februari ben ik toegetreden tot de Master M45. Oké de hordes staan net zo hoog, net zo ver en de afstand is ook nog steeds 60 meter, maar toch nieuwe rondes, nieuwe prijzen.
Bertie van 't Wel, van ons inschrijfsecretariaat Senioren, waarschuwde me al bij het inschrijven eind januari: "Wan, ik krijg je niet bij de M45 ingeschreven. Maar dat kan komen omdat je nu nog geen 45 bent. Ik probeer het later nog wel." Dat later bood ook geen soelaas, www.inschrijven.nl bleef me steevast indelen bij de jonkies. Na een korte email uitwisseling met de wedstrijdleider bleek dat hij de screening nog moest uitvoeren en dus kon er nog van alles gebeuren. Bij die geruststellende gedachte legde ik me neer en wachtte af.
Inmiddels staat het nieuwe tijdschema op de site: ER IS GEEN M45 CATEGORIE! Reglementen schrijven voor hoe bij de Masters de categorien op Kampioenschappen worden (op)gevuld en blijkbaar betekent dat dat M45 en M40 wordt samengevoegd. Heb ik jarenlang als M40 steeds met de M35 mee moeten lopen, wordt ik eindelijk M45, voegen ze me bij de M40. Zucht. Het zal wel met de demografische opbouw van Nederland te maken hebben en dus mij mijn hele leven blijven achtervolgen. Maar het positieve is wel dat voor zowel 60mh als Verspringen het een officieel NK is. Jammer alleen dat de Series 60mh slechts 35 minuten na aanvang van het verspringen staan gepland. Eens kijken hoe ik dat ga aanpakken over 1.5 week.

Category: Weblog

You are here

Back to Top