NK Indoor 2016; 2 x Goud en 1 x Brons

Afgelopen weekend heb ik toch deelgenomen aan de NK masters in Apeldoorn (2 Goud en 1x Brons). Met enige bravoure had ik me dit jaar eens ingeschreven voor de 60 meter, naast natuurlijk de favoriete onderdelen 60m horden en verspringen. Tja, dat doe je in een vlaag van . . . en op een moment dat alles nog goed is.

De weken voor dit NK heb ik echter bar weinig getraind. Bevreesd om een kuitblessure op te lopen, liep ik vaker bij de fysio dan op de baan. Het was in het begin werkelijk iets fysieks (tot 2x toe in de linker kuit en als laatste in de rechter kuit), maar misschien in de laatste dagen vooral ook mentaal een issue. Daan A wist wel beter en verkondigde dat ik toch wel mee zou doen. En zo geschiedde. Met succes dus. De 60m horden viel niet mee, maar 8.91s is een goed begin en kan (?moet?) dus een paar tienden beter in Ancona. Ver viel mee, na de 5.64m in Dortmund volgdde in Apeldoorn 5.88, 5.85 en 5.85m. Aan het einde van een lange dag was de spanning er een beetje af (en de energie op) op de 60m. Vanaf de start liep ik achter de feiten aan en sloot af met brons in 7.94s (na een ontspannen 7.86 in de serie). De video's staan online. Nou vooruit ook hier dan. Voor de oplettende kijker; we lopen gemengd M45 en M50. En ik versla ze allemaal.

Category: Weblog

You are here

Back to Top