De eerste periode van indoorseizoen 2015-2016 zit er op en het doel is behaald; bij de indoor wedstrijd afgelopen vrijdag in Utrecht sneuvelde het Nederlandse record op de 50 meter horden. Helmut had het ooit op 8.00s gezet. Gezien mijn verbetering van zijn record op de 100 mh, moest dit er ook inzitten.

Echter zo'n vrijdag avond wedstrijd aan het einde van een drukke werkweek (werk jaar eigenlijk) valt natuurljk niet mee. Bovendien stond de 50mh pas na 9 uur op het tijdschema. Iets voor negenen zijn de series sprint klaar en stuiven alle hordenlopers het toneel op. Eindelijk kan er op wat horden ingelopen worden. Tobias en ik hebben er dan al een klein uurtje inlopen opzitten; lekker in de buitenlucht bij Stadion Galgenwaard bij een temperatuurtje van 10-11 graden. Indoor? Zet die hekjes maar buiten neer.

Ondanks voldoende warming up lijkt het niet helemaal lekker te gaan. Ook Tobias heeft moeite, maar dat heeft een andere reden. We starten met 2 master M50 in één serie. Jos Warmerdam van de organiserende vereniging en ik. Jos had de wedstrijdleider al ingeseind dat hij de hordes goed moest controleren, want de recordpoging was niet onopgemerkt. In Utrecht hebben ze al vaker met dat bijltje moeten kappen omdat dat een van de weinige plekken is waar de 50 meter horden gelopen wordt. Voor mij dus ook dé kans. De race gaat dan echt wel goed. Niet top maar dat kan zo vroeg in het seizoen ook niet. Na 4 hekjes kan ik de finish niet goed plaatsen en loop verder door dan nodig. De tijd staat stil op 7.61 s. Sneller dan ik vooraf had gedacht. Een fikse verbetering. En dat is dan mijn 10de Nederlandes Record en het 6de op de indoor horden. Bijna raakte ik er een paar series later al weer eentje kwijt. Tobias loopt in zijn serie tegen Lars Jansen en hij haast Lars bijna onder mijn M40 record op de 50mh. Pfffttt gelukkig, maar Lars kan het wel denk ik. Dat had ik niet verwacht, maar zijn lange benen (Lars is > 1m90) helpen hem de afstand goed te overbruggen. Tobias snelt naar 7.18s en gezien zijn voorbereiding best wel een goede tijd.