Goede prestaties in master Competitie

Op zondag 17 mei hadden we de eerste master competitie wedstrijd. Niet zoals voorgaande jaren al eentje in april, maar dus in mei. Een maand waarin je mag verwachten dat de temperaturen aangenamer zijn voor de oudere gewrichten.

En ondanks zeer wisselende weertype was het die zondag best aangenaam vertoeven op de baan in Hilversum. Helaas hadden ze de verspringbak voor de mannen tegen de wind in gelegd. desondanks kon ik na een korte voorbereiding (mijn zoon was verbaasd dat ik al klaar was met de warming up, maar ik kon zelf ook niets anders meer verzinnen ;-) in de eerste poging met 2.2m wind tegen al 5m76 op laten schrijven. Voodat de andere deelnemers er erg in hadden (ik stond als eerste op de lijst), had ik mij spikes al weer uit en meldde me af. Tenslotte stond een kleine 20 minuten later al mijn 'favoriete' onderdeel 800 op mijn programma. Tja je bent ploegleider of je bent het niet. Dus loopschoentjes aan en klaar maken voor twee rondjes.

Bij de start van de 800 vraag ik aan een medeloper of hij ook van plan is 2min25 te lopen, dat hadden de meeste deelnemer opgegeven, maar ik krijg een negatief antwoord. Hij hoopt het maar loopt eigenlijk langzamer. Hmmm, ik besluit mijn tactiek wat aan ta passen, want ik kan dus niet er van uitgaan dat men 2min25 kan lopen. Ook weet ik inmiddels dat ik niet langzaam kan starten; ik heb een lekker tempo waarop ik wegga. that's it. Na 200 meter op kop krijg ik door dat ik op 32s doorkom. Pffft, iets te snel en ik druk mijn tempo en buig wat af naar buiten zodat iemand kan overnemen. Maar er komt niemand; ze moeten eerst een gaatje dichten. Pas na 400 meter passeert langzaam een AVN loper. Zo langzaam dat ik toch besluit aan te haken. Het is tenslotte nog maar 300 meter. In een langzame versnelling naderen we de 200m, 150m en vanaf dat punt zet ik het op een lopen. Met een flinke eindsprint finish ik in 2min22, een PR en wat nog fijner is; ik heb enorm lekker gelopen. Een ervaring die ik nog niet veel eerder heb gehad. Heerlijk ingedeeld en uitermate lekker gefinished. Dikke punten binnen dus of we de estafette lopen is nog niet afgesproken.

Ik zie de bui namelijk hangen dat ik in de estafette de 400m moet lopen. En dat trekt bruin nu niet. Als Quinten toch aangeeft die 400m te willen lopen, kunnen we eigenlijk niets anders dan de extra punten op de estafette op te halen. We spreken af om relaxt te lopen. Met als gevolg . . . . dat we de Zweedse overall winnen! Na 2min17 komen we ver voor de andere teams over de finish. Quinten begint in relaxte stijl met een 54 of zo en slaat een gat. Ik neem de 300m voor mijn rekening en met zo'n voorsprong is het best lekker lopen. Of ik hard ga weet ik niet maar aan het einde van de 300m liggen we nog steeds een straatlengte voor. Aydin sprint de 200m en geeft het stokje door aan Daan die mag afsluiten met het reeds bekende resultaat. Zelfs de teams in Kerkrade verslaan we dus met deze tijd. Wat zouden we gelopen hebben als we er vol in gegaan waren?

Category: Weblog

You are here

Back to Top