EMACi 2015 Torun

Na een weekje terug te zijn uit Polen heb ik de tijd gehad om de video's te editen van dit succesvolle kampioenschap in Torun. Ook tijd voor een terugblik.

De maanden voorafgaand aan deze EK indoor waren niet geheel zoals gehoopt en bestonden vooral uit de nodige core stability en wat kracht. En dat heb ik gemerkt; nog nooit heb ik zo veel onderdelen gedaan zonder noemenswaardige spierpijn! Zelfs de achilles pezen mopperden nauwelijks. Looptraining schoot er veel bij in omdat de kuiten/achilles dat in de voorbereiding niet altijd goed vonden. Tenminste dat dacht ik, denk ik. Ik wilde niet geblesseerd raken en liep dus bijvoorbeeld niet veel mee met de Run4Fun groep op Woensdagavond. Vooraf was ik dus eigenlijk nog het meest bang voor de 1000 meter en die viel dus best mee. Oké, ik moest in de vijfkamp op de 1000m tot het gaatje op de gaan (en dat gaatje bereik je natuurlijk eenvoudig als je weinig lange tempo's hebt getraind ;-) maar 3min07 is slechts een paar seconden slechter dan in 2009. Bij het verspringen individueel kwam er uit wat ik gehoopt had. Na de 6.07m vorig jaar in Alphen ad Rijn wist ik dat ik nog 6 meter kon springen. En het kwam er dus uit ook. En op de 60 meter horden loop ik na een volle week sporten nog de snelste tijd ook, na 8.74 en 8.80 dus 8.73s en dan is het Nederlandse record alleen van mij. Leuke serie overigens, met weinig deviatie. Net zoals bij ver in de individuele wedstrijd (5m90, 5m98 en 6m01) én de vijfkamp (5m58, 5m52 en 5m58). de score is dus 3 zilveren medailles, 2 Nederlandse records, PR ver indoor, 60mh en kogel. Oplettende lezer zal ook zeggen dat hoog een pr indoor is, maar daar wil ik even niet aan herinnert worden. Ik heb ook de prijsuitreiking van de 60mh laten opnemen. Kippenvel als je weer op het podium mag plaatsnemen.

Foto's van de organisatie moet ik nog eens uitzoeken.  Dat is niet eenvoudig op de manier waarop ze het ter beschikking stellen en laten betalen. Kijk zelf maar eens op http://emaci.zalamo.com/.

Inmiddels heb ik al een behoorlijke lijst Nederlandse records:

Onderdeel Categorie Prestatie
NR
50mh M40 7.45s
60mh M40 8.47s
50mh M45 7.53s
60mh M45 8.69s
Vijfkamp M45 3886pt
60mh M50 8.73s
100mh M50 15.52s
vijfkamp M50 3842pt

Vooral indoor weet ik mijn mannetje te staan. Op de 110mh kwam ik altijd net te kort om op de laatste hordes door te knallen. Pas nu ze lager staan en iets dichterbij kan ik dat wel. Overigens dacht ik een paar jaar geleden dat mijn indoor records zouden sneuvelen omdat Marcel Roosen master werd. Hij liep in de M35 knetter hard en liep in Ljubljana in 2008 een dijk van een 110mh. Echter indoor kwam hij er niet bij in de buurt. Het wachten is nu tot Gregory Sedoc master wordt . . . En ik, ik ga vrolijk verder. Volgend jaar maar weer eens naar Utrecht voor een 50mh. En naar Ancona, want het NR vijfkamp M50 kan en moet beter.

Category: Weblog

You are here

Back to Top