Na een dagje Budapest

Gisteren hebben Paul en ik wat uitgelopen. Dat wil zeggen zo' n 5-10 km door Budapest, heuvel op en heuvel af. Soms pakte we een tram om wat verder te komen.

Budapest KasteelKwartier panorama 1920x433

Natuurlijk is dat geen uitlopen voor Paul en ook niet de beste voorbereiding voor zijn hoogspringen vandaag. We hebben wel de meeste historische gebouwen van Budapest gezien. Bij thuiskomst bleek dat we ze niet allemaal hebben kunnen aanschouwen. Heel veel van die gebouwen zijn overigens enorm mooi hersteld en zoals Paul al terecht opmerkte met Europese subsidie. En omdat het winter is zie je weinig tot geen bedelaars. We kunnen trouwens ook bedenken dat die met harde hand zijn en worden verwijderd. Het maakt de stad wel aantrekkelijk om te bezoeken. Werkelijk enorm mooie gebouwen, statige paleizen en vanaf Gellertberg een prachtig overzicht over de stad. Kortom, we hebben genoten van onze vrije dag.
Vandaag moet Paul dus voor de tweede keer aan de bak; de hoogspringbak wel te verstaan. Gisteren heeft hij de video opnames nog geanalyseerd en hij weet wat hem te doen staat. Hoger springen. Op de 1000m lopen de anderen in zijn serie direct na de start nog vlak achter hem maar het duurde niet lang of hij sloeg een gat. Hij liep solo naar de 4de tijd overall en eindigde de vijkfkamp als 18de van de 32.

Category: Weblog