NK Indoor 2013

Deze weblog is wat aan de late kant, want het NK Indoor is al weer enkele weken geleden, maar dat heeft een goede reden. Misschien was het al opgevallen dat de layout van de website is aangepast? Achter de schermen is hard gewerkt aan een update naar Joomla 2.5, aanpassing template, installatie en configuratie van andere/nieuwe components . . . Maar eerst de terugblik op het NK

De atletekunie had in al haar wijsheid, weliswaar in overleg met de master werkgroep, besloten om bij voorbaat allerlei leeftijdscategorien bij elkaar te voegen. De reglementen boden altijd al die mogelijkheid, bij geringe inschrijving, maar nu stond het vooraf al vast dat ik als 49 jarige moest strijden met de 35+ atleten. In eerste instantie maalde ik er niet zo om; volgend jaar zou ik toch 50 worden, maar ergens bekroop mij toch het gevoel van onrechtvaardigheid. Ik heb daarvoor eens even gekeken naar de Europese en Wereld records in de categorien 35, 40 en 45+. Significante verschillen, uiteraard, want waarom zou de internationale master organisatie anders voor zo'n indeling hebben gekozen? Als 45+ wereld topper maak je bij de 35+ echt geen kans en is het zelfs de vraag of je door de screening zou komen. Want naast de samenvoeging van leeftijd categorien konden er ook maar een beperkt aantal atleten deelnemen. Misschien was deze situatie debet aan  het lage aantal deelnemers en dat kon toch echt niet de doelstelling zijn van de AU? Enfin, dat balletje is nog aan het rollen en volgend jaar zijn er weer nieuwe regels en nieuwe kansen.

Feit bleef dus dit jaar dat ik op de 60 meter horden tegen jonkies als Justin Francois en Lars Jansen moest aantreden. In mijn voorbereiding had ik me vooral gericht op niet geblesseerd raken en dat betekende overigens weinig training en vooral weinig sprint/loopwerk en geen wedstrijden! Het was me namelijk vorig jaar niet goed bevallen om als fotograaf rond te lopen. Helaas kon ik dat ook al op de 60 mh merken. Ik had een flitsende start en Lars schrok hiervan (totdat hij realiseerde dat ik dat was). Tegelijkertijd met Justin op de eerste horde. Tjakka. Tot en met de 4de horde bleef ik op de 2de plaats lopen, maar zowel Lars als Jurgen kwamen daarna nog net over me heen. Ik had zo gehoopt om als oudje nog een medaille te pakken, maar moest genoegen nemen met 9.07s en een ondankbare 4de plaats.

De meeste hordenlopers konden direct door naar het verspringen. Normaal gesproken is dat een kwestie van spikes wisselen, maar ik moest ook nog puntjes wisselen. Ik mag dan geroutineerd zijn, voor dit NK werden de puntjes extra goed gecontroleerd en in de verspringspikes zaten puntjes die ietsje langer waren dan 6mm. De verspring wedstrijd zelf gaat eigenlijk best wel goed. Ik kan me weliswaar niet mengen in de strijd om de medailles maar heb wel 6 pogingen en een beste resultaat van 5.94m (6de). Vooral de laatste poging gaf me een goed gevoel. Ik besloot risico te nemen en denderde door tot op de balk, had een goede afzet, mooie vlucht en landde wel degelijk voorbij de 6. Helaas was de afzet een kleine 10cm ongeldig.

De prestatieve kant van mij was redelijk gefrustreerd over de resultaten. Later volgde echter de bezinning en kon ik eigenlijk alleen maar concluderen dat ik nog steeds met betrekkelijk weinig voorbereiding heel behoorlijke prestaties lever.

Category: Weblog

You are here

Back to Top