Tweekamp door de neus geboord

We keken er allebei al weken naar uit; twee Bakxjes in een weekend bij een NK. Maar het mocht niet zo zijn. Niet de oudste moet afhaken, maar de jongste. Tobias heeft weer last van zijn rug gekregen en moest zich afmelden.

En zo is er maar een Bakx in Apeldoorn actief. Als bijna 50-jarige tegen de jonkies (morgen word ik 49), omdat de Atletiekunie in al haar wijsheid had besloten bij voorbaat alle leeftijdcategorien van 35-49 samen te voegen. Een storm van verontwaardiging brak los en heeft er wel toe geleid dat voor de toekomst gekeken zal worden naar een andere oplossing, maar het was te laat voor dit NK. Niet onbelangrijk detail is namelijk dat er ook een maximaal aantal deelnemers werd toegelaten en zo zou het theoretisch kunnen voorkomen dat een wereldtopper bij de M45 niet zou kunnen deelnemen aan het NK omdat er 11 35+ atleten sneller/beter zijn. Statistisch gezien klopen de leeftijdscategorien ook. Kijk maar eens naar de Europese en Wereld records. Significante verschillen, die dus al snel tot de conclusie leiden dat je je als 45+ niet in de medaillestrijd met 35+ kan mengen.

20121029 60mh 9s1 schoenen Diekman 240x161Ik nam het allemaal schouderophalend op, tenslotte wist ik nog niet eens of ik mee kon doen (een achilles blessure links had me aan de kant gehouden sinds de indoor in het Diekman) en het zou toch mijn laatste jaar als 45+ zijn. Met het NK naderend gaat naturlijk toch het atletiek bloed stromen en kijk ik wel weemoedig naar de inschrijflijst; 6de geplaatst bij het verspringen en 2de (op gepaste afstand van een 35+) op de 60mh. Toch wordt ook het verspringen nog een leuke strjd want er lijken 3 ruim verder te springen, maar dat moeten ze dan wel aankomende zaterdag doen. Ik hou me na de zaterdag training in Omnisport rustig. Woensdag een lunch training (boot camp met Run4Fun) en verder op tijd naar bed. 

Category: Weblog